ابطال وکالت بلاعزل چه مراحلی دارد؟ وکالت بلاعزل یکی از نمونه های وکالت می باشد که در طی آن موکل به هیچ وجه حق فسخ وکالت را ندارد و در واقع خود با استفاده از وکالت بلاعزل این حق را ساقط کرده است. زمانی که وکالت بلاعزل انجام می شود سوال های متفاوتی به وجود می آید.
از مهم ترین سوال هایی که در این زمینه وجود دارد این است که آیا وکالت بلاعزل را می توان ابطال کرد و آن را به وکالت عادی تبدیل کرد؟ در این مورد می توان گفت که بله در شرایط متفاوتی می توان وکالت بلاعزل را ساقط کرد و آن را به یک وکالت عادی تبدیل کرد. نظر به اینکه وکالت بلاعزل یکی از وکالت های با استحکام می باشد، این سوال برای افراد به وجود آید که آیا بهتر است در ابتدای امضای وکالت آن را بلاعزل کنیم و یا نه به صورت عادی بنویسیم.
بیشتر بخوانید : وکیل فروش مال غیر
در این مورد باید بگویم که این نظر شخصی شما است و شرایط تعیین کننده می باشد. بهتر است همه جوانب کار را بسنجید. لذا وکیل مرتضایی در این مطلب سعی دارد تا اطلاعات کافی از چگونگی ابطال وکالت بلاعزل و مشکلاتی که در این زمینه وجود دارد را برای شما بازگو کنیم.
آشنایی با وکالت بلاعزل
در ماده ۶۵۶ قانون وکالت اینگونه تعریف می شود که اگر کسی وکالتی را امضا کرد در واقع طرف دوم را به عنوان نایب خود انتخاب نموده است. اما در قانون ۶۷۸ آمده است که اگر در حین امضای وکالت نامه طرف اول وکالت نامه را به صورت بلاعزل امضا نماید برای همیشه حق عزل نایب و وکالت را از خود عزل کرده است. همانطور که می دانید زمانی که این وکالت را امضا کنید.
دیگر هیچ گونه حقی برای فسخ و یا کار دیگر ندارید. پس سعی کنید قبل از امضای این وکالت نامه به این موضوعات توجه داشته باشید. البته که وکالت بلاعزل موجب نمیشود که خود فرد نتواند ملک، ماشین و یا هر چیز دیگه ای را معامله کند. به دلیل آن که فرد خود صاحب آن چیز می باشد، می تواند حتی با وجود وکالت بلاعزل نسبت به فروش و معامله آن اقدام نماید.
بیشتر بخوانید : بهترین وکیل ملکی در تهران
آشنایی با شرایط ابطال وکالت بلاعزل
همه این ها را گفتیم تا به این نتیجه برسیم که چگونه می توان به ابطال وکالت بلاعزل فکر کرد. دلایل مختلفی در این زمینه وجود دارد که ما یک به یک به آنها خواهیم پرداخت. اولین دلیل فوت وکیل و یا موکل می باشد. موکل و یا وکیلی که بین آنها قراردادی امضا شده و وکالت بلاعزلی جاریست، وکالت بلاعزل بعد از فوت یکی از طرفین باطل می شود. دومین دلیل حجر وکیل یا موکل می باشد. همانطور که می دانید حجر به این معنی است که فرد از لحاظ سلامت روانی دچار تزلزل شده باشد.
در صورتی که به وکیل و یا موکل مجنون شود مطمئناً وکالت بلاعزل ابطال می گردد. در بعضی از موارد هم موکل ورشکسته می شود و در این حالت هم از دخالت در امور مالی ممنوع می شود و وکالت بلاعزل هم باطل خواهد شد. مورد بعدی استعفای وکیل می باشد. در صورتی که وکیل از این امر استعفا دهد، منجر به ابطال وکالت بلاعزل می شود. اما در صورتی که موکل بخواهد او را برکنار کند نمی تواند.
لذا این حق را ندارد. پایان مدت قرارداد هم یکی از دیگر دلایل است. اگر قرارداد بلاعزلی که بین وکیل و موکل نوشته می شود زمان دار باشد در پایان زمان این قرارداد منجر به ابطال وکالت بلاعزل میشود. از بین رفتن مورد معامله از دیگر موارد می باشد. به طور مثال اگر شخصی در مورد یک ملک وکالت بلاعزل را به وکیل خود بدهد و اگر آن ملک در صورت اتفاقات طبیعی و یا غیر طبیعی، قانونی و یا غیر قانونی از دست برود، دیگر مورد معاملهای باقی نمی ماند که وکالتی برای آن وجود داشته باشد.
بیشتر بخوانید : وکیل خیانت در امانت در تهران
در این صورت وکالت ابطال خواهد شد. اما مورد بعدی در صورت اقاله عقد وکالت بلاعزل است. یعنی اینکه دو طرف بخواهند که آن را باطل کنند و این امر توافقی باشد. پس اطرفین می توانند به یک دفتر اسناد رسمی می رفته و این وکالت را باطل کنند.
سخن پایانی
برای ابطال وکالت بلاعزل به صورت قانونی باید به دفاتر اسناد رسمی و یا دادگاه ها مراجعه کنید تا در این صورت وکالت لغو شود. سعی کنید حتماً قبل از انجام امضا و دادن وکالت به یک شخصی تمامی جوانب را سنجیده و سپس این کار را انجام دهید. از اینکه تا پایان با ما همراه بودید بسیار سپاسگزاریم.
منبع : www.lawdepot.com