انواع تصرف عدوانی در قانون کدام است؟ یکی از مسائلی که علاوه بر داشتن ظرافت های زیاد دارای پیچیدگی هایی می باشد مسائل حقوقی است.

این ظرافت و پیچیدگی ها به حدی است که خیلی از وکلا و کارشناسان حقوقی  می توانند در یک یا چند حوزه از آن به صورت تخصصی فعالیت داشته باشند.

یکی از دعاوی بسیار پیچیده در بحث حقوقی دعاوی مربوط به املاک است.

خیلی از افرادی که به دادگاه مراجعه می کنند موضوع شکایت آنها تصرف عدوانی است.

اما اینکه تصرف عدوانی چیست و انواع آن کدامند موضوعی است که ما در این مقاله تحت عنوان انواع تصرف عدوانی در قانون به آن خواهیم پرداخت پس تا آخر این مقاله با وکیل مرتضایی همراه باشید.

بیشتر بخوانید : وکیل فروش مال غیر در تهران

 

انواع تصرف عدوانی در قانون چیست؟

برای اینکه بهتر متوجه انواع تصرف عدوانی در قانون بشوید بهتر است ابتدا  بدانید که تصرف عدوانی چیست؟

در ماده ۱۵۸ قانون آیین دادرسی مدنی تصرف عدوانی به معنای ادعای متصرف سابق مبنی بر اینکه شخصی بدون رضایت وی اموال یا مال غیر منقول او را از تصرف وی خارج کرده است. وقتی که متصرف سابق اعاده تصرف خود را نسبت به آن مال درخواست می نماید یعنی دعاوی تصرف عدوانی دارد.

یکی از شرایط دعوی تصرف عدوانی داشتن سابقه تصرف بر ملک است.

نکته ای که در مورد تصرف عدوانی باید به آن توجه داشته باشید این است که تصرف عدوانی فقط مختص به اموال غیر منقول مانند خانه و زمین می باشد و وسایل منقول مانند ماشین و طلا شامل تعریف ماده ۱۵۸ قانون آیین دادرسی مدنی یعنی تصرف عدوانی نخواهد شد.

انواع تصرف عدوانی در قانون کدامند؟

در آیین دادرسی مدنی تصرف عدوانی را به دو دسته تقسیم می کنند، که مالک یا متصرف سابق می تواند با توجه به وجود شرایط نسبت به متصرف در دادگاهی که صلاحیت داشته باشد طرح دعوی حقوقی و یا کیفری داشته باشد.

بیشتر بخوانید : بهترین وکیل ملکی در تهران

 

انواع تصرف عدوانی در قانون حقوقی

یکی از انواع تصرف عدوانی در قانون تصرف عدوانی حقوقی می باشد که مرجع این نوع دعوا دادگاه عمومی حقوقی می باشد.

در مسئله تصرف عدوانی از نوع حقوقی رأی فقط برای رفع تصرف داده می‌شود و مجازاتی برای متصرف اتفاق نخواهد افتاد، طرح مربوط به دعوی تصرف عدوانی به شکل حقوقی در شرایط زیر متصور می باشد:

عدم داشتن سابقه متصرف، به این معنی که فردی که با غلبه و قهر ملک شاکی را تصرف کرده پیش از این در ملک تصرف شده سابقه تصرف نداشته باشد.

تصرف انجام داده شده به شکل عدوانی باشد به این معنی که فرد متصرف با قهر و زور ملک یا اموال غیر منقول دیگر را تصرف نکرده باشد.

پس می‌توانیم نتیجه بگیریم تصرف عدوانی حقوقی به تصرفی گفته می شود که جریمه قانونی و یا به اصطلاح عمومی جریمه دولتی ندارد به شرطی که نکات ذکر شده شامل شخص متصرف شود.

انواع تصرف عدوانی در قانون

 

تصرف عدوانی کیفری

یکی دیگر از انواع تصرف عدوانی در قانون، تصرف عدوانی کیفری است که مراجع این نوع دعاوی دادسرا و دادگاه های کیفری می باشند.

تصرف عدوانی کیفری به این شکل است که در صورت اثبات اتهام تصرف برای فرد متصرف علاوه بر رفع تصرف و پس گرفتن اموال غیر منقول و بازگشت آن به حالت سابق مجازات حبس نیز برای متصرف در پی خواهد داشت، با توجه به این نکات این تصرف دارای شرایطی می باشد که در صورت طرح دعاوی تصرف کیفری ثابت نمودن آن برای تصرف کننده مجازات در پی خواهد داشت.

 

بیشتر بخوانید : بهترین وکیل کیفری در تهران

 

مجازات های فرد متصرف در تصرف عدوانی کیفری عبارتند از:

رفع تصرف، اعاده وضع به حالت سابق، یک ماه تا یک سال حبس

باید بگویم که تصرف عدوانی کیفری به چه کسی گفته می شود که علاوه بر رفع تصرف و اعاده به وضع سابق جریمه دولتی نیز که شامل یک ماه تا یک سال زندان  می باشد را برای شخص متصرف در پی دارد.

نکته مهم، به این نکته توجه داشته باشید که قرار است برای موضوع تصرف عدوانی از وکیل استفاده کنید از وکلای مانند وکلای متخصص ملکی استفاده کنید که در این زمینه تبحر دارند.

سخن آخر

ما در این مقاله در مورد تصرف عدوانی و انواع تصرف عدوانی در قانون صحبت کردیم،با توجه به شناخت انواع تصرف عدوانی در قانون باید بگوییم که این دو نوع تصرف با هم تفاوت هایی دارند که یکی از تفاوت های میان تصرف عدوانی حقوقی و کیفری این است که در جرم دعاوی کیفری باید سوءنیت متصرف ثابت شود، در حالی که در دعاوی حقوقی نیاز به این کار نمی باشد.

امیدواریم که با خواندن این مقاله اطلاعات کافی در مورد تصرف عدوانی و انواع تصرف عدوانی در قانون به دست آورده باشید.

 

منبع : www.law.cornell.edu

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *