انواع کلاهبرداری

 

انواع کلاهبرداری در قانون چگونه است؟ در جامعه امروزی ممکن است در هر صنفی و در هر سن و هر موقعیتی که باشید در معرض کلاهبرداری قرار بگیرید. افراد کلاهبردار با شیوه‌ های متفاوت و جدید سعی می کنند تا دیگران را فریب داده و نسبت به تصاحب اموال آن ها اقدام کنند.

اگر بخواهیم کلاهبردار ها را دسته بندی کنیم، باید با توجه به شرایط جدید جامعه امروزی آن ها را به دو نمونه غیر اینترنتی و اینترنتی تقسیم کنیم. شرایط اینترنتی باعث شده تا میانگین سنی افراد کلاهبردار در اینترنت پایین‌ تر بیاید و کلاهبردار های غیر اینترنتی سن بالاتری داشته باشند. افراد کلاهبردار در فضای اینترنت متفاوت با فضای سنتی می باشند.

لذا آنها در اینترنت به گونه ای عمل می کند که شاید فرد مورد کلاهبرداری قرار گرفته به هیچ وجه نفهمد چه اتفاقی افتاده است. اما در روش سنتی تقریبا ۹۰ درصد فرد متضرر می تواند بفهمد از طرف چه فردی مورد کلاهبرداری قرار گرفته است. وکیل مرتضایی در این مضمون قصد دارد تا شما را با موضوع کلاهبرداری و انواع کلاهبرداری ها آشنا کند.

آشنایی با  انواع کلاهبرداری در تعریف لفظی قانون

 باید بگویم کلاهبرداری به معنای آن است که فردی و با استفاده از نیرنگ و فریب، مالی را به دست آورد. در این صورت فرد قربانی مطمئناً نارضایتی خود را به مراجع قانونی اعلام می کند. چرا، چون مالی که از چنگ او رفته بدون رضایت او در اختیار مجرم قرار گرفته است.

اما اگر بخواهیم تعریفی که در مراجع حقوقی برای انواع کلاهبرداری تعریف شده است را بگوییم، باید بگوییم، هر فردی که با استفاده از حیله مردم را فریب دهد و یا آن ها را به هدفی نامشخص امیدوار کند و یا از یک چیز آنها را بترساند و یا اسم فردی را جلب کند و برای خود به اختیار بگیرد و اموال افراد را از آن خود کند به او کلاهبردار می گویند. جرم کلاهبرداری در قانون قابل تعقیب می باشد.

 

بیشتر بخوانید : بهترین وکیل کیفری در تهران

 

اما شرط تحقق این جرم این است که کلاهبرداری فرد کلاهبردار اثبات شود. دو شرط برای تحقق جرم کلاهبرداری وجود دارد. وارد شدن ضرر مالی به افراد و یا انتفاع مالی کلاهبردار. اگر این دو مشخصه وجود داشته باشد،  انواع کلاهبرداری به وجود آمده است. اما کلاهبرداری انواع و نمونه های مختلفی را دارد که ما در ادامه به آنها خواهیم پرداخت.

بررسی انواع کلاهبرداری در قانون

با یک نگاه کلی باید گفت که جرم کلاهبرداری به دو قسمت تقسیم می شود ساده و یا رایانه‌ای. برای اثبات هر کدام از این قسمت ها باید ادله قانونی وجود داشته باشد و در صورت اثبات، فرد مجرم باید تمامی اموالی را که قصب کرده رد مال کند. مجرم ساده یک تا هفت سال برای او در نظر گرفته می‌ شود و باید از لحاظ مالی معادل پولی را که به فرد قربانی ضرر زده است پرداخت کند

. اما در صورتی که مجرم مجدداً به این جرم اقدام کرده باشد چیزی بین دو تا ۱۰ سال حبس را باید انتظار داشته باشد و مال غصب کرده را باید پس بدهد. در ضمن افرادی که جزو دسته دوم یعنی جرم مجدد می باشند تا پایان زندگیشان از کلیه خدمات دولتی منع خواهند شد. توجه داشته باشید اگر افراد با انجام تشکیل شبکه به انواع کلاهبرداری پرداخته باشند پانزده سال حبس و انفصال از خدمات دولتی تا پایان زندگیشان در انتظار آنها خواهد بود. لازم به ذکر است در قانون، کلاهبرداری رایانه چیزی بین یک تا پنج سال حبس و ۲۰ تا ۱۰۰ میلیون جریمه نقدی خواهد داشت.

 

انواع کلاهبرداری

 

بیشتر بخوانید : بهترین وکیل خیانت در امانت در تهران

 

نکاتی در مورد کلاهبرداری

 توجه داشته باشید اگر کسی اقدامات کلاهبردارانه را انجام دهد در ابتدا باید این جرم اثبات شود. چناچه فرد قصد انجام این کلاهبرداری‌ها را داشته باشد اما کلاهبرداری انجام نشود یعنی هیچ گونه ضرری به فرد قربانی وارد نشود جرمی برای فرد کلاهبردار وجود ندارد و به عنوان سند محسوب نمی‌ شود. فرد مالباخته برای اینکه اقدامات قانونی را انجام بدهد بهتر است که از وکیل استفاده کند.

معمولاً جرم های کلاهبرداری دارای پیچیدگی خاصی می باشند که وکیل در این زمینه می‌ تواند به دادخواهی فرد مالباخته کمک کند. کلاهبرداران در همه جا و همه صنفی و همه بازه های زمانی وجود داشتند و خواهند داشت و با مهارت هایی که دارند سعی می کنند که اموال شما را غصب کنند. پس باید توجه داشته باشید که در زمان معامله تمامی هوش و حواس خود را جمع کنید.

 

منبع : www.occ.gov

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *