جرم فروش مال غیر چیست؟ شاید شما هم از آن دسته افرادی باشید که به دفعات زیاد کلمه فروش مال غیر به گوشتان خورده باشد اما اطلاعات شما از فروش مال غیر در حد کمی باشد اگر می خواهید که اطلاعات کافی در مورد فروش مال غیر یا بهتر بگویم جرم فروش مال غیر به دست بیاورید تا آخر این مقاله با وکیل مرتضایی همراه باشید چرا که ما در این مطلب به بررسی این جرم پرداخته ایم.

جرم فروش مال غیر

اگر بخواهیم تعریفی برای این جرم انجام دهیم باید بگوییم که به انتقال غیرقانونی و نا مشروع هرنوع مال متعلق به شخص دیگری که این مال موضوع انتقال باشد که منفعت آن توسط اشخاص اعم از حقیقی و حقوقی به شخص دیگری با سوء نیت و مهیا نمودن مقدمات قبلی در قبال خود به منظور به دست آوردن مادی به طور ناحق را جرم انتقال مال غیر و یا در اصطلاح عامیانه جرم فروش مال غیر گفته می شود.

باید توجه داشته باشید که این جرم ربطی به منقول یا غیرمنقول بودن مال یا دارایی ندارد و هر دو مورد فروش مال غیر به حساب می آیند این نوع جرم بدون مجوز مال در حکم کلاهبرداری می باشد.

بیشتر بخوانید : بهترین وکیل خیانت در امانت در تهران

 

ارکان جرم فروش مال غیر

رکن قانونی

می توانیم بگوییم که این جرم ترکیبی از قانونی است که در سال ۱۳۰۸ و  ۱۳۶۷ می باشد به این صورت که با توجه به قانون ۱۳۰۸ و رای وحدت رویه دیوان عالی کشور حکم و مجازات این جرم تابع مجازات مثل در ماده ۱ قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء و اختلاس و کلاهبرداری است. که این قانون مصوبه سال ۱۳۶۷ مجمع تشخیص مصلحت نظام است که درباره مرتکبین این نوع جرم صادر گردیده است.

رکن مادی

در بحث فروش مال غیر احتیاج به وسایل متقلبانه و مال، مال باخته و تسلیم مال توسط کلاهبردار ندارد.

بلکه صرفاً انتقال مال غیر توسط مرتکب کافی می باشد  ماده جرم فروش مال غیر را تشکیل می‌دهد و اگر قولنامه ای باشد تنظیم قولنامه و امضای آن را تشکیل داده و باعث ارتکاب جرم می شود.

رکن معنوی

عمدی بودن و سو نیت در انتقال مال غیر عنصر روانی این جرم می باشد.

یعنی فرد باید بستر انتقال مال غیر را داشته باشد و بعد از آن اقدام به انتقال مال غیر نماید تا مجازات شود. ولی شخصی که بدون قصد و به اشتباه مال دیگری را منتقل میکند مورد مجازات قرار نمی گیرد.

جرم فروش مال غیر

چگونگی اثبات جرم فروش مال غیر

باید بدانید که در این جرم ضرر شرط محقق شدن جرم می باشد.

به این معنی که مالک باید از این انتقال متضرر شده باشد.

بنابراین این جرم باید با سوءنیت انجام و برای صاحب مال ایجاد ضرر کند در این صورت مال باخته می تواند جرم انتقال را ثابت و بر علیه مجرم اقدام به طرح دعوی کند. برای آشنایی با بهترین وکیل فروش مال غیر لطفا کلیک کنید.

مجازات فروش مال غیر چیست؟

باید بگویم که در ماده ۲۳۸ قانون مجازات عمومی به مجازات این جرم به صراحت اشاره شده است.

با توجه به این ماده شخص منتقل کنند مال غیر در حالی که می داند این مال متعلق به کس دیگری است و به صورت غیرقانونی اقدام به این کار می کند، مشمول جرم کلاهبرداری شده و حتماً محکوم خواهد شد.

 

بیشتر بخوانید : بهترین وکیل دعاوی خانوادگی در تهران

 

طبق قانون سال ۱۳۹۰ فروش مال غیر علاوه بر رد مال و تایید خسارت ضمانت اجرای کیفری نیز برای این طور پیش بینی شده است و به مجرم صفت متقلب داده می شود همچنین انتقال گیرنده که در حین معامله ها عالم بر عدم مالکیت انتقال دهنده باشد و مالک از این معامله مطلع نشده وقت دارد که تا یک ماه پس از وصول اطلاعیه برای ابلاغ و یا انتقال مال گرفته شده صاحب مال اصلی را مطلع کرده اگر این کار را به هر دلیلی انجام ندهد این شخص نیز معاون جرم محسوب می شود و مجازات های برای او در نظر گرفته شده است.

اگر بخواهیم به شکل عامیانه بگوییم کسی که مالی را خریداری می کند و می داند که این مال مال شخص دیگری است اگر تا یک ماه اقدام به پس دادن مال به مالک اصلی نکند این شخص شریک جرم فروش مال غیر می باشد و برایش مجازات های در نظر گرفته می شود.

جرم فروش مال غیر (خودرو)

امروزه یکی از متداولترین جرم فروش مال غیر مربوط به فروش خودرو غیر  می باشد این نوع فروش در دسته اموال منقول قرار می گیرد.

در این نوع جرم  فروشنده با جعل اسناد و یا دستکاری آن خودرویی که مال خودش نیست را به شخص دیگری می فروشد، چنانچه خریدار از انتقال مال غیر بودن خودرو آگاهی داشته باشد و اقدام به پس دادن آن نکند معاون جرم است و برای او مجازات های در نظر گرفته می شود.

 

منبع : www.deliusmckenzie.com

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *