دادخواست دعاوی ملکی کدام است؟ امروزه حجم زیادی از پروندههای موجود در دادگستری را دعاوی ملکی شکل می دهند. قانون گذاران به منظور رسیدگی به این دعاوی مقررات خاصی وضع کرده اند در کشور ایران موضوع مسکن و ملک از اهمیت بسیار بالایی برخوردار می باشد و اکثر مردم ملک را به عنوان یکی از روش های سرمایه گذاری تلقی می کنند. برای آشنایی با بهترین وکیل ملکی ، لطفا کلیک کنید.
در واقع رشد بی سابقه مسکن و زمین در یک دهه گذشته باعث شده که مردم روی ملک سرمایه گذاری کنند و همین موضوع باعث شده که اختلافاتی بین مالک مستاجر و یا در مواقعی کلاهبردار و مالباخته به وجود بیاید.
به منظور رفع این اختلافات افراد باید به دادگاه مراجعه کرده و دادخواست دعاوی ملکی را مطرح کنند ما در این مقاله به شکل کامل در مورد این موضوع یعنی دادخواست دعاوی ملکی اطلاعاتی در اختیار شما قرار خواهیم داد،پس تا آخراین مقاله با وکیل مرتضایی همراه باشید.
دادخواست چیست؟
برای اینکه بهتر بتوانید مفهوم دادخواست دعاوی ملکی را متوجه شوید ابتدا باید بدانید که دادخواست چیست؟
دادخواست همان عریضه می باشد که معنی آن دادخواهی کردن است. در اصطلاح حقوقی به اقامه دعوا یا همان شکایت کردن از سوی خواهان از طریق سیستم دادگستری دادخواست گفته می شود. در خیلی از مواد قانونی دادخواست به معنی برگه دادخواست می باشد یعنی برگه ای که شخص به وسیله آن دادخواست خود را به دادگاه تسلیم می کند.
اگر بخواهیم به شکل عامیانه تر دادخواست را توضیح دهیم باید بگوییم که وقتی شخصی به منظور احقاق حق خود شکایتی را به صورت نوشتاری و گفتاری به دادگاه یا مراجع قضایی عرضه میکند، عمل دادخواست را انجام داده است. میتوانیم بگوییم که دادخواست وسیله و یا برگه ای می باشد که از طریق آن فرد خواهان احقاق حق خود توسط دادگاه و مراجع قضایی می باشد.
معمولاً دادخواست به وسیله برگه ای با نام برگه دادخواست صورت می گیرد که باید در قالب فرم ویژه ای به دادگاه ارائه گردد.
دادخواست معمولا بنا به دلایل و دعاوی مختلف انجام میشود یکی از انواع دادخواست ها دادخواست دعاوی ملکی می باشد.
بیشتر بخوانید : بهترین وکیل خیانت در امانت در تهران چه کسی است؟
دعاوی ملکی چیست؟
این نوع دعاوی همانطور که از نامشان پیداست مربوط به املاک می باشند دعاوی ملکی میتوانند جنبه حقوقی و کیفری داشته باشند.
دعاوی ملکی معمولاً به خاطر سهل انگاری و بی توجهی اشخاص در هنگام معامله یا خرید و فروش ملک به وجود می آید.
دادخواست دعاوی ملکی چیست؟
با توجه به توضیحاتی که در قسمت های قبلی این مقاله دادیم میتوانیم به این نتیجه برسیم که دادخواست دعاوی ملکی به معنای طرح شکایت برای احقاق حق در مورد املاک می باشد.
به منظور انجام دادخواست دعاوی ملکی فرد خواهان باید در یک برگه به نام برگه دادخواست با توجه به قوانین و مقررات شکایت خود را مطرح و تحویل مراجع قضایی دهد.
دادخواست دعاوی ملکی حقوقی
دعاوی ملکی منشأ حقوقی دارند و در بعضی از مواقع کیفری می باشند.باید بدانید که دعاوی حقوقی و کیفری کاملاً از هم مجزا هستند و رسیدگی به هر کدام از این موارد اصول خاصی را دارا می باشد.
در مورد حل و فصل دعاوی حقوقی نیازمند اشراف کافی به قوانین می باشیم. در دادخواست دعاوی ملکی شما باید خواستار رسیدگی به شکایت از طریق یکی از این دعاوی باشید این دعاوی عبارتند از:
- دعاوی مربوط به ابطال قرارداد ملکی
- دعاوی تصرف عدوانی
- دعاوی مربوط به تخلیه اماکن تجاری
- دعاوی مربوط به مطالبات اجرت المثل و دعاوی خلع ید
شما میتوانید با مراجعه به یک وکیل دادگستری و گفتن مشخصات معامله و دلیل شکایت و دادخواست از او در این زمینه کمک بگیرید.
چگونه دادخواست دعاوی ملکی را انجام دهیم؟
به منظور انجام دادخواست دعاوی ملکی اولین قدم دادخواست و یا عریضه به دادگاه می باشد به این نکته توجه داشته باشید که طرح کلی دعاوی کیفری از طریق شکایت نامه صورت میگیرد. مطابق با قانون ۵۱ آیین دادرسی مدنی شرایط هر دادخواستی از جمله دادخواست دعاوی ملکی به شرح زیر است:
نوشتن دادخواست به زبان فارسی بر روی برگه های چاپی مخصوص که حاوی نکاتی مانند:
- نام، نام خانوادگی، نام پدر، اقامتگاه و در صورت امکان شغل خواهان
- توجه داشته باشید در صورتی که دادخواست توسط وکیل تقدیم دادگاه می شود مشخصات وکیل نیز باید به صورت کامل درج شود.
- نام، نام خانوادگی، محل اقامت و شغل خوانده شده
- تعهدات و جهاتی که به موجب آن خواهان خود را مستحق مطالبه می داند به شکلی که واضح و روشن باشد.
- تذکر درخواستی که خواهان از دادگاه دارد.
ذکر وسایل و ادله ای که خواهان برای اثبات ادعای خود دارد این ادله ممکن است اسناد و نوشته ها و اطلاع مطلب این یا غیره باشد. در صورت داشتن شاهد خواهان باید اسامی و مشخصات و مشخصات آنها به صورت کامل در دادخواست بنویسد.
امضای دادخواست دهنده و در صورت عجز اثر انگشت
امیدوارم که با خواندن این مقاله اطلاعات کافی در مورد دادخواست دعاوی کیفری به دست آورده باشد.
منبع : www.britannica.com