دعاوی مشارکت در ساخت

 

دعاوی مشارکت در ساخت چیست؟ امروزه با توجه به توسعه شهرسازی و همچنین افزایش تراکم جمعیت ساکن و نیاز این جمعیت به مسکن در شهرهای بزرگ،به همین دلیل برخی از مالکین با سازنده ها به منظور ساخت و ساز قراردادهای شراکت در ساخت را میان خود منعقد می کنند.

که به دلیل برخی از اشتباهات و البته در بعضی از مواقع به دلیل سود جویی و یا سوء استفاده یکی از طرفین این قراردادها با مشکل مواجه می شوند و همین مشکلات باعث مطرح شدن دعاوی مشارکت در ساخت می شود.

ما در این مقاله به بررسی دعاوی مشارکت در ساخت پرداخته‌ایم،پس تا آخر مقاله با وکیل مرتضایی همراه باشید.

قرارداد مشارکت در ساخت چیست؟

شاید بهتر باشد قبل از اینکه در مورد دعاوی مشارکت در ساخت صحبت کنیم، ابتدا در مورد قرارداد مشارکت در ساخت که منجر به این دعاوی می شود صحبت کنیم. برای آشنایی با بهترین وکیل فروش مال غیر در تهران لطا کلیک کنید.

قرارداد مشارکت در ساخت یک نوع قرارداد می باشد که جزء مجموعه قراردادهای مشارکت مدنی است، این نوع  قرارداد امروزه باعث جلب توجه افراد زیادی شده است، پایه و اساس این قراردادها ادغام سرمایه های مادی و معنوی دو طرف به منظور بهره برداری از سود حاصل برای مالک و سازنده می باشد.

معمولاً این قراردادها به منظور نوسازی بافت فرسوده و قدیمی شهر بسته می شود.از آنجایی که پیشگیری بهتر ازدرمان می باشد  قبل از اینکه کار به طرح دعاوی برسد بهتر است که به هنگام تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت به نکات مهمی که لازمه بستن یک قرارداد سفت و سخت می باشد توجه کنید.

نکات مهم در قرارداد مشارکت در ساخت

یکی از مهمترین معلول های تنظیم قراردادهای مشارکت در ساخت عدم توجه به نکات حقوقی و مسائل دعاوی مشارکت در ساخت می باشد.

شما وقتی که در نوشتن قرارداد مشارکت در ساخت توجه و دقت لازم را درباره مسائل مختلف نداشته باشید به طور قطع قرارداد نوشته شده ناقص و دارای ابهامات مختلفی می باشد که همین موضوع موجبات مطرح کردن دعاوی مشارکت در ساخت را فراهم می کند.

این مشکلاتی که به دلیل عدم توجه به نکات مهم در قرارداد ایجاد می شود علاوه بر ایجاد درگیری میان مالک و سازنده موجب می شود که دادرسی و بررسی این پرونده در دادگاه طولانی تر از سایر پرونده‌ها شود.

اما نکاتی که در هنگام عقد قرارداد مشارکت در ساخت باید به آن توجه کنید عبارتند از:

و نکته ای که بسیار مهم می باشد تنظیم قرارداد به وسیله وکیل و در دفتر اسناد رسمی می باشد.

دعاوی مشارکت در ساخت

 

عوامل منجر به دعاوی مشارکت در ساخت

عوامل مختلفی در به وجود آمدن این دعاوی دخیل هستند، این عوامل عبارت اند از:

بیشتر بخوانید : بهترین وکیل ملکی در تهران و ویژگی های آن

 

اختلاف در تفسیر قرارداد

یکی از مسائلی که باعث به وجود آمدن دعاوی  مشارکت در ساخت می شود اختلاف در تفسیر قرارداد می باشد. معمولاً هنگامی این اختلاف رخ می دهد که  متن نوشته شده با مفهوم قرارداد تعارض وجود داشته باشد.

وقتی که جملات در قرارداد به صورت متن نوشته می شود و میتوان  از آنها معانی دوپهلو استخراج کرد همین امر باعث تفسیر اشتباه هرکدام از طرفین و در نهایت مطرح کردن دعاوی مشارکت در ساخت می شود.

اختلاف در اجرای قرارداد

یکی دیگر از عوامل منجر به این دعاوی مربوط به اجرای قرارداد می باشد.

معمولاً تعهدات ذکر شده در قرارداد به سه شکل بیان می‌شوند این تعهدات به صورت تعهد به فعل، تعهد به وصف و تعهد به نتیجه در قراداد ذکر می شوند.

کلاهبرداری مشارکت در ساخت

همانقدر که به دلیل پیشرفته شدن شهرها ساخت و ساز افزایش یافته است به همان اندازه راه برای کلاهبرداری در این زمینه نیز به وجود آمده است و افراد سود جوی زیادی سعی در تصاحب اموال و دارایی دیگران دارند.

در بعضی از مواقع مالک اقدام به کلاهبرداری می کند و در بعضی از مواقع این سازنده است که در نقش کلاهبردار ظاهر می‌شود و هر کدام از این موارد می تواند منجر به این دعاوی شود.

کلام آخر

ما در این مقاله در مورد دعاوی مشارکت در ساخت صحبت کردیم و امیدواریم که با توجه به نکات ذکر شده در این مقاله شما عزیزان با عنایت به این مطالب قراردادهای خود را به شکل قانونی و اصولی ثبت کنید تا مانع از سوء استفاده افراد سودجو شوید.

 

منبع : www.investopedia.com

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *