رسیدگی به جرایم رایانه ای چگونه است؟ با توجه به پیشرفت علم و تکنولوژی فضای اینترنت و رایانه گستردگی بسیار زیادی را پیدا کرده است. لذا با وجود اینترنت و رایانه، جرم ها به دو دسته کلاهبرداری اینترنتی و کلاهبرداری غیر اینترنتی تقسیم شده اند.که ما در این متن قصد داریم تا به بررسی کلاهبرداری های اینترنتی و رسیدگی به جرایم رایانه ای بپردازیم. ضمنا شما برای کسب اطلاعات بیشتر از بهترین وکیل جرایم رایانه ای در تهران میتوانید به سایت وکیل مرتضایی مراجعه نمایید.
روند رسیدگی به این جرایم کمی سخت و دشوار می باشد. برای تشکیل پرونده کیفری در زمینه تحقیقات رایانه ای، ابتدا باید شکواییه ای را تنظیم کرده و سپس با ثبت آن در دفاتر خدمات الکترونیک اقدامات لازم را انجام دهید. در این زمینه می توان با پیگیری های وکلای با سابقه کار انجام شود.
توجه داشته باشید که وکلایی که در این زمینه فعالیت می کنند، باید نسبت به جرایم رایانه ای کاملاً آشنایی داشته باشند تا بتوانند پرونده را به خوبی حل و فصل نمایند و بهترین اقدامات را در طرح دعوا و تنظیم شکایات انجام دهند. لذا ما در این مقاله قصد داریم اطلاعات کافی در این زمینه را به شما ارائه دهیم. پس اگر دچار کلاهبرداری ها و یا مشکلات رایانه ای و اینترنتی شده اید با وکیل مرتضایی تا پایان همراه شوید.
رسیدگی به جرایم رایانه ای
زمانی که شما دچار مشکلات رایانه ای و یا کلاهبرداری های اینترنتی می شوید دادخواست هایی را برای پیگیری های پرونده تنظیم کنید و با ثبت آن ها در دفاتر الکترونیک قضایی اقدامات بعدی را انجام دهید. پس از ثبت در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی پرونده به دادسرای مربوطه می رود و به شعبه دادیاری یا بازپرسی رفته و اقدامات لازم روی آن انجام می شود.
در این بخش پلیس فتا تحقیقات لازم را انجام خواهد داد و تحقیقات انجام شده و نتایج به دست آمده را به محکمه ارسال می کند. توجه داشته باشید که برای پیگیری این پرونده ها و روند آن بهتر است که از وکلایی استفاده کنید که در زمینه پرونده های رایانه ای و اینترنتی سوابق خوبی داشته باشند تا بتوانند به خوبی این پیگیری ها را انجام داده و در کمترین زمان پرونده را به سرانجام برسانند.
بیشتر بخوانید : بهترین وکیل کیفری در تهران
نحوه رسیدگی به جرایم رایانه ای در دادسرا و دادگاه
گفتیم اقدامات انجام شده توسط پلیس فتا و نتایج به دست آمده به مقام قضایی مربوطه داده می شود و پرونده جهت بررسی در دادسرا به جریان افتاده و سپس نسبت به آن اقدامات لازم انجام می شود. بازپرس و دادیار با توجه به پرونده نسبت به دعوت از متهم اقدام و تفهیم اتهام را انجام می دهد و قرار تامین کیفری برای او صادر کرده و اقدامات لازم را انجام می دهد.
در صورت صلاحدید بازپرس و دادیار جلسه ای بین طرفین دعوا ترتیب داده و نتایج این جلسه را در پرونده درج می کند. اما اگر بخواهیم به نحوه رسیدگی به جرایم رایانه ای در دادگاه نگاهی بندازیم، باید بگوییم که پرونده بعد از صدور قرار کیفرخواست به دادگاه واصل شده و پس از اینکه در شعبه دادگاه کیفری تعیین وقت شد، طرفین دعوا برای حضور در دادگاه دعوت می شوند. سپس ادله های اثبات دعوا را بررسی و تحقیقات لازم را انجام می دهند و پس از آن رسیدگیهای لازم را برای انشا حکم انجام می دهد.
تجدید نظرخواهی در مورد جرایم رایانهای
در این مورد سوال هایی پیش می آید. آیا می توان به حکم بدوی اعتراض کرد؟ آیا می توان به مجازات درج شده در پرونده و در حکم بدوی اعتراض داشت؟ در این مورد باید گفت فردی که حکم انشا شده را بر ضرر خود بداند، میتواند نسبت به آن حکم اعتراض کند.
بیشتر بخوانید : بهترین وکیل ملکی در تهران
بعد از این اعتراض، دادگاه تجدید نظر به این اعتراض تشکیل شده و لایحه اعتراضی بررسی شده و دستور تشکیل جلسه رسیدگی به جرایم رایانه ای می دهد. البته در بعضی از موارد هم بدون اینکه طرفین دعوا را دعوت کنند نسبت به انشاء حکم جدید اقدام می کنند. توجه داشته باشید که برای درخواست اعمال مقررات تخفیف در مجازات یا به تعویق انداختن صدور این حکم میتوان تقاضای خود را به دادگاه بدوی و یا تجدید نظر تقدیم کنید.
بحث پایانی
در پایان باید گفت که برای انجام رسیدگیهای لازم به پرونده جرایم رایانه ای بهتر است که از وکیل درجه یک استفاده کنید. لذا وکیل می تواند روند رسیدگی به جرایم رایانه ای را تسریع بخشد و با توجه به اینکه قوانین رایانهای هنوز سر و شکل درستی ندارند، می توانند در نظر قاضی و دادگاه تاثیرگذار باشند. پس چه مجرم می باشید و یا چه شاکی هستید، حتماً از بهترین با وکلا در زمینه رسیدگی به جرایم رایانه ای استفاده کنید.
منبع : us.norton.com