سن بلوغ چقدر است؟ ما در این متن می‌ خواهیم در مورد سن قانونی بلوغ اطلاعاتی را به شما ارائه دهیم. در قانون سن به عنوان یکی از عناصر مهم در قانون گذاری به حساب می آید و از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. به طور مثال این سن است که تعیین کننده اجازه برای معامله و یا انجام کارهای قانونی می باشد.

این قانون برای افرادی که هنوز به سن قانونی نرسیده اند بسیار خوب است. لذا به دلیل اینکه افراد خردسال از لحاظ عقلی هنوز به تکامل نرسیده اند و نمی دانند چه چیز خوب است و چه چیز بد، ممکن است دچار ضرر و زیان هایی شوند و این ضرر و زیان در سنین بالاتر خود را نشان می دهد. توجه داشته باشید که بلوغ در دختر و پسر متفاوت است اما یک نکته در اینجا وجود دارد.

رابطه بلوغ با سن قانونی؛ در این متن قصد داریم تا به بررسی سن بلوغ و تفاوت های سن بلوغ و سن رشد و قانون هایی که در مورد سن قانونی بلوغ وجود دارد، برای شما توضیحاتی را ارایه کنیم. لذا اگر اطلاعاتی در این بخش نیاز دارید تا پایان با وکیل علی مرتضایی همراه باشید.

بیشتر بخوانید : وکیل فروش مال غیر چه خصوصیاتی دارد؟

 

 

سن بلوغ چیست

سوال می شود که سن بلوغ چند سالگی است؟ در مورد این مورد باید بگوییم که سن بلوغ در دختران و پسران کاملا متفاوت است. لذا این سن در پسران ۱۵ سالگی بوده و در دختران ۹ سالگی می باشد. اما سوالی که به وجود می‌ آید این است که آیا کسی که به سن بلوغ می رسد  می تواند اقدامات قانونی مانند امضای قرارداد و یا معامله انجام دهد.

در این مورد باید گفت که خیر سن قانونی برای انجام این اقدامات سن ۱۸ سالگی می باشد. به طور خلاصه در مورد سن قانونی و سن بلوغ می توان گفت فردی که به سن بلوغ رسیده است برای انجام امور غیر مالی خود اهلیت دارد. مگر اینکه در صورت موارد مختلفی این موضوع اثبات نرسد.

مانند مجنون بودن و یا داشتن بیماری هایی که بر روی مغز و عقب ماندگی مغز تاثیر می گذارد. اما توجه داشته باشید برای دخالت در امور مالی حتماً باید  رشد فرد در دادگاه احراز شود. سوال می‌ شود که آیا اموال صغیری که بالغ شده است را می‌ توان به او داد؟ در این مورد باید گفت که در صورتی که رشد او ثابت شده باشد می توان این اموال را به او واگذار کرد.

سن بلوغ

تفاوت سن رشد و سن بلوغ

همانطور که گفته شد صغیر به کسی گفته می‌ شود که قدرت تشخیص ندارد. نمی داند خوب کدام است و بد کدام است. سود کدام است یا ضرر کدام است. اما سن رشد در مورد سفه گفته می‌ شود. سفیه به کسی می‌ گویند که توانایی برای اداره امور مالی ندارد.

با توجه به این نکات می‌ توان گفت که کسی که به سن بلوغ رسیده باشد لزوما رشد او ثابت نخواهد شد و حتما این موضوع باید در دادگاه احراز شود. علاوه بر این سن رشد با توجه به قواعد شرعی وضع شده و در دختران ۹ سال و در پسران ۱۵ سال می باشد. توجه به این نکته الزامی است که بدانید در ماده ۱۲۰۹ قانون مدنی که البته مربوط به قدیم بود سن رشد ۱۸ سالگی عنوان می شد.

اما این ماده امروزه حذف شده و سن رشد در قانون مدنی مشخص نیست. اگرچه رویه قضایی برای انجام پیگیری‌ های لازم باز هم ۱۸ سال را سن رشد می داند.

بیشتر بخوانید : انواع دعاوی خانوادگی

 

 اما سوال بعدی که پیش می آید این است که اگر دختر زیر سن قانونی باشد برای ازدواج چه باید کند. توجه داشته باشید که ازدواج دختر قبل از ۱۳ سالگی ممنوع است.

اما با توجه به اذن ولی و با رعایت شرایط و مصلحت و الته تشخیص دادگاه می‌ تواند انجام شود. لذا ازدواج دختر بعد از ۱۳ سالگی ممنوعیت قانونی ندارد. اما همچنان باید اذن پدر و حکم رشد به اثبات برسد و بعد از هجده سالگی هم فقط به اذن پدر نیاز دارد و از لحاظ حکم رشد دیگر نیازی به گرفتن این حکم نیست.

بررسی سن بلوغ در قانون اسلامی

توجه داشته باشید که در قانون مجازات اسلامی مجازات ها بر اساس سن فرد تعیین خواهد شد. لذا نظام حاکم برای نوجوانان و اطفال مجازات متفاوتی را در برابر بزرگسالان وضع کرده اند. طبق ماده ۱۴۶ اگر فرد نابالغ باشد مسئولیت کیفری ندارد و معمولاً در صورت بروز خطا از اطفال که زیر سن قانونی می باشند. آن ها را به کانون های اصلاح و تربیت می فرستند

 

منبع : www.lawhelp.org

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *