قرارداد جعاله بانکی چیست؟ شاید برای شما هم بسیار پیش آمده باشد که در فضای مجازی و یا بر روی دیوار ها آگهی مبنی بر اینکه حیوان و یا یک شی گمشده است و صاحب آن به وسیله این آگهی خواستار این است که مال گم شده اش پیدا شده و به او برگردانده شود.
به همین منظور برای یابنده نیز پاداشی در نظر میگیرد.
در اکثر موارد متن این آگهی هایی با این مضمون است که چنانکه شخصی مال یا حیوان گمشده من را بیاورد و به من تحویل دهد مبلغی به عنوان پاداشی دریافت خواهد کرد.
در علم حقوق به این شروط قرارداد جعاله گفته می شود.
اما یکی از انواع قرارداد جعاله قرارداد جعاله بانکی می باشد که ما در این مقاله به آن پرداخته ایم پس تا آخر این مقاله با وکیل مرتضایی همراه باشید.
جعاله چیست؟
شاید بهتر باشد که قبل از اینکه به بررسی قرارداد جعاله بانکی بپردازیم ابتدا بدانیم که جعاله چیست؟
جعاله به معنی دستمزدی است که برای انجام دادن کاری تعیین می شود و در اصطلاح حقوقی نیز به قراردادی جعاله می گویند که شخصی در برابر انجام دادن عملی منفعتی به دست آورد.
مهمترین نکته در قرارداد جعاله این است که هیچ ضرورتی وجود ندارد که در آن کارمزد و یا همان پاداش مشخص و معلوم گردد.
بهتر است بگوییم که جعاله سفارش انجام یک کار است و در ماده ۵۶۱ قانون مدنی نیز چنین تعریف شده است که جعاله عبارت است از التزام شخصی به ادعای اجرت معلوم در مقابل عملی اعم از اینکه طرف معین باشد و یا معین نباشد. به این معنی که شخصی متعهد می شود که در قبال کاری به کسی پاداشی پرداخت کند.
قرارداد جعاله بانکی چیست؟
باید بگویم قرارداد جعاله عهد و پیمانی است که بین بانک و مشتری و یا برعکس مشتری و بانک برای نفر سوم در قبال انجام کاری دریافت مبلغی و بازپرداخت آن بسته می شود.
باید بدانید که یکی از اهداف اصلی در عقد قرارداد های جعاله بانکی اعطای تحصیلات به منظور گسترش فعالیت های تولیدی و تاسیساتی و همچنین تامین کردن منابع مالی برای واحدهای تجاری عمرانی و خدماتی است.
طبق قانون مدنی کشور قرارداد جعاله به این معناست که فردی متعهد می شود که در ازای انجام عمل مشخصی مقدار معین شده ای دستمزد دریافت کند.
بیشتر بخوانید : بهترین وکیل خیانت در امانت در تهران
چگونه قرارداد جعاله را تنظیم کنیم؟
باید در هنگام تنظیم قرارداد جعاله به ویژگی هایی که در این نوع قرارداد است توجه کافی و وافی داشته باشید تا در آینده این قرارداد دچار مشکل نشود.
پس از آگاهی نسبت به پاسخ سوال قرارداد جعاله چیست؟ سوال بعدی که در ذهن همه افراد شکل می گیرد این است که قرارداد جعاله بانکی چه ویژگی هایی دارد که ما در ادامه این مقاله به آن خواهیم پرداخت.
از مهمترین ویژگی های قرارداد جعاله بانکی این است که در هنگام تنظیم این گونه قرارداد نیاز نیست که تمامی جزئیات عملی که باید انجام شود در قرارداد معلوم شود.
برای مثال برای مدت زمانی که عمل باید در طول آن رخ داد و یا میزان نیروی که برای آن باید مصرف شود هیچگونه الزامی وجود ندارد. هرچند که باید توجه داشته باشید بی اطلاع بودن کامل از جزئیات به هیچ وجه منطقی نیست.
در قانون مدنی قراردادهای جعاله از آن دسته قراردادهایی به حساب میآیند که جایز می باشند و این به این معناست که تا زمانی که به انجام رساندن عمل به پایان نرسیده هر یک از طرفین می توانند قرارداد را باطل کنند.
اما در قرارداد جعاله بانکی به محض بسته شدن قرارداد این عهد برای فردی که تقاضای استفاده از تسهیلات را دارد به قراردادی لازم الاجرا مبدل می گردد.
خوب است بدانید که قرارداد جعاله در اصل جزء قراردادهای کوتاه مدت می باشد که بعد از اعطای تسهیلات اعتباری به منظور گسترش فعالیتهای تجاری تولیدی و عمرانی و خدماتی است.
بیشتر بخوانید : بهترین وکیل جرایم رایانه ای در تهران
نتیجه گیری
اگر بخواهیم که یک تعریف اساسی از قرارداد جعاله بانکی داشته باشیم باید بگوییم که در هنگامی که بانک به عنوان جاعل در عقد جعاله شرکت میکند فرد عامل می تواند پس از کسب اجازه از بانک قسمتی از کار را به عهده شخص دیگری بگذارد. شما با در اختیار داشتن اطلاعاتی که در این مقاله کسب کردید به راحتی می توانید بگویید که قرارداد جعاله بانکی چیست و چه ویژگی های دارد.
امیدواریم که با خواندن این مقاله به آگاهی کامل در مورد قرارداد جعاله بانکی دست پیدا کرده باشید و بتوانید بهترین استفاده را از این نوع قرارداد داشته باشید.
منبع : www.britannica.com